
05 آوریل سوله استاندارد
ساخت سوله صنعتی
ساخت سوله صنعتی : موارد کاربرد سوله صنعتی که به صورت سازه ای فلزی دارای یک یا چند دهانه با سقفی شیب دار برای پوشش دهانه ها را می توان برای کارخانه های صنعتی، دامداری ها، انواع انبار، تعمیرگاه ها و نمایشگاه ها و … دانست که امروزه طرفداران زیادی را پیدا کرده است . چرا که علاوه بر کم هزینه بودن در ساخت می توان در مدت کوتاهی نسبت به ساختمان سازی برای هدف مشخص، آن ها را مورد بهره برداری قرار داد.
برای ساخت انواع سوله صنعتی مهندس ساخت و تکنسین ها باید به مواردی از قبیل سرعت وزش باد، ابعاد دهانه ها، طول ستو ن ها، حداکثر میزان بار وارده جانبی و … توجه زیادی داشته باشند . همچنین می توان ادعا کرد که چنان چه مواردی مانند جوشکاری با کیفیت و عدم استفاده از اتصالات استاندارد و عدم رعایت کارگذاری دقیق اجزا و مسائلی از این دست مورد توجه قرار نگیرد، سازه ی مورد نظر استحکام و انسجام لازم خود را از دست داده و هر چند که محاسبات و طراحی دقیقی صورت گرفته باشد، کاری بی فایده می شود که می تواند خسارات جبران ناپذیری را برای بهره برداران از آن ها به بار بیاورد.
بنابراین در کنار توجه به طراحی و محاسبات دقیق مهندسی در ساخت سوله صنعتی بایستی موارد جانبی نیز به صورت ریز و سنجیده مورد توجه قرار بگیرند تا بتوان در نهایت از سوله صنعتی با کیفیت بالا و در عین حال کم هزینه برای هر کاربردی بهره برداری کرد. (هزینه ساخت سوله )
ساخت سوله صنعتی اگر با محاسبات دقیق و رعایت استانداردها توسط متخصصین در این امر، صورت بپذیرد می تواند مزایایی مانند سبک وزنی- هزینه کم- سرعت ساخت بالا- کم بودن پرتی فضا و استفاده بهینه از محیط – استحکام و ایمنی بیشتر – تنوع در ساخت و … را نسبت به ساخت ساختمان هایی برای همین منظور به همراه داشته باشد.
ساخت سوله های تیرورقی با استفاده از روش های سنتی انجام می گیرد. سوله های تیرورقی با توجه به قدمت زیادی که دارا می باشند و همچنین با پیدایش سوله های جدید تر با ویژگی های بهتر در حال حاضر کم تر مورد استفاده قرار می گیرند.
ساخت سوله های تیرورقی به چه صورتی می باشد؟
سوله های تیرورقی با توجه به اسم آنها با استفاده از ورقه های فولادی که در کارخانه برش داده می شود ساخته می شوند. این نوع سوله با میزان زیادی فولاد تشکیل می شود به همین دلیل وزن آن معمولا بالا می باشد. اجزای سوله های تیرورقی با استفاده از پیچ و مهره به یکدیگر متصل می شوند. سوله های تیرورقی بیشتر برای ساخت هایی کاربرد دارند که به دهانه ای کمتر از ۱۵ تا ۲۰ متر نیاز دارند. بنابر این از این نوع سوله نمی توان برای پروژه های گسترده استفاده نمود. بنابراین در ساخت های گسترده تر استفاده از این نوع سوله از نظر اقتصادی به صرفه نمی باشد و ما ساخت و استفاده از سوله های خرپایی را پیشنهاد می کنیم.
سوله های تیرورقی از نظر اقتصادی نیز به هیچ عنوان به صرفه نمی باشد چرا که بیشتر این سوله ها از فولاد تشکیل می شود و قیمت فولاد نیز در بازار ها به صورت نوسانی بوده و قابل تغییر می باشد.
مراحل ساخت سوله های تیرورقی
سوله های تیرورقی در ابتدا در زیر نظر مهندسین حرفه ای انجام در کارخانه های ساخت سوله انجام می گیرد. قاب های اصلی سوله های تیرورقی در کارخانه ها ابتدا برش خورده شده و سپس به یکدیگر جوش داده می شوند. سوله های تیرورقی مرحله به مرحله زیر نظر مهندسین طراح و کنترل کیفیت صورت می گیرد. ساخت سوله های تیرورقی همانند سوله های دیگر دارای محاسبات فنی خاصی می باشد که دارای پیچیدگی های گسترده ای است. در حال حاضر در سوله سازی استفاده از این نوع سوله بسیار محدود می باشد چرا که در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی ساخت و استفاده از سوله های تیرورقی به صرفه نمی باشد.
بدون نظر